غذاهای ایرانی در کنار فرهنگ و تاریخ غنی از بهترین غذاهای جهان هستند. کباب ایرانی نقش مهمی در مراسم مختلف و وعده های غذایی خانگی دارد. شما همیشه می توانید حداقل پنج تا ده نوع کباب مختلف را در منوی رستوران های سراسر ایران پیدا کنید. خواه گوشت بره ، مرغ یا ماهی ، ایرانی ها همیشه راهی برای تبدیل هر چیزی به کباب پیدا می کنند. قبل از هر چیز باید خاطر نشان کرد که در سراسر دنیا انواع متنوعی از کباب وجود دارد. اما دستور پخت کباب ایرانی با انواع مختلف دیگر کباب متفاوت است و طعم و عطر ویژه خود را دارد. کباب های ایرانی بدون سبزیجات طبخ نی شوند و می توان تنها سبزی آن را پیاز که در ترکیب آن استفاده می شود دانست. در کیای ایرانی اصلی ترین ترکیب ادویه آن است.
اگر می خواهید با یک خارجی در مورد شهرت کباب در ایران صحبت کنید ، بهتر است برای توضیح دادن مقام کباب در سفره ایرانیان، آن را با پیتزا یا هبرگر مقایسه کنید. و اون رو به به یک کبابی دعوت کنید. تخفیفات کبابی ها را می توانید در وب سایت زرین تخفیف بیابید.
اولین چلوکبابی ایران، چلوکبابی نایب در تهران است.در این چلو کبابی برخلاف رسوم آن زمان کباب نه با نان بلکه در دیس و به شکل سرو می شد. . در حال حاضر چلوکبابی نایب دارای شعبه های به شدت زیادی در سراسر جهان است. یکی از شعبه های آن شهر لس آنجلس آمریکا قرار دارد و پذیرای مشتریانی در ایالت متحده آمریکا است.
البته چلوکباب غذایی کاملا بین المللی است. در حال حاضر کباب کوبیده و چلو کباب رستوران های اختصاصی خود را در اروپا و آمریکا را دارند. نکته قابل توجه در مورد بازگشایی اولین رستوران چلو کبابی در اروپا است. این رستوران در آلمان بازگشایی شد و اسم این رستوران را با توجه به اسم رهبر نازی ها، را هیتلر گذاشتند. در واقع مردم عادی حق ورود به این رستوران را نداشتند و تنها آماده ارئه خدمات به نازی ها بود.
بیشتر بدانید:
طباخی ها و کله پزی ها مکانی برای تهیه غذای مورد علاقه ایرانی ها
دیزی سرا یا آبگوشت خوری ها را بیشتر بشناسیم
تقريبا در سراسر ایران با هر جغرافيا و فرهنگ و در هر محلهاي وجود حداقل يك كبابي حتمی است. در ایران اكثر مردم هم تجربه كباب درست كردن را دارند. تمام این موضوعات باعث طیف عظیمی و انواع مختلف از کباب ها با دستور پخت های مختلفی شده است. در ادامه شما را با تعدادی از پر طرفدارترین انواع سرو کباب ایرانی آشنا می کنیم.
بدون تردید ، چلو کباب یکی از مشهورترین غذاهای ایران است. این غذای خوشمزه ترکیبی از برنج زعفرانی بخارپز با کباب گوشت است. تاریخچه آن به قرن هجدهم برمی گردد و از مناطق شمالی ایران نشات گرفته است. این نوع کباب خوشمزه از گوشت گاو یا گوشت گوسفند چرخکرده درست میشود. نکته طلایی در چخت این نوع کباب گوشت مورد استفاده درآن است. این غذا لذیذ به عنوان غذایی مجلسی در مهمانیها و عروسی ها سرو می شود. این غذای خوشمزه دارای تاریخچه جالی نیز هست. دستور طبخ این غذا دلپذیر توسط ناصرالدین شاه در ایران داده شد. وی به دلیل اجداد قفقازی اش عاشق غذا های گوشتی و کباب پخته شده بر آتش بود. البته شکلی فعلی این غذا را مدیون خلاقیت آشپزهای ایرانی هستیم.
این نوع خوشمزه کباب طرفداران منحصر بفرد خود را دارد و جز غذا های مشهور و محبوب ایرانی بحساب می آید. اصلی ترین نکته برای پخت این غذای لذیذ مزهدار کردن قطعات گوشت مرغ است. قطعات گوشت مرغ را در موادی نیز آب لیمو ترش، پیاز و... قرار می دهند. این مواد با توجه به سلیقه متفاوت افراد می تواند متفاوت باشد یا در حجم مورد استفاده اقلام آن یکدست باشند. مانند تمام کباب های ایرانی این غذای خوشمزه در کنار مخلفات خوشمزه مانند گوجه و فلفل کباب سرو می شود. این نوع کباب در دو نوع جوجه کباب و جوجه کباب بدون استخوان و همراه با پلو و بدون آن سرو می شود.
در کباب کوبیده مرغ هم به جای گوشت قرمز گوسفند یا گاو ، از گوشت چرخشده مرغ استفاده میشود. البته کباب کوبیده مرغ به اندازه انواع دیگر کباب محبوب نیست و در سالهای اخیر پخت آن رواج یافت و معمولا برای افرادی که نمی توانند گوشت قرمز بخورند سرو می شود.
همانطور که گفته شد ایرانی علاقه دارند تا هر نوع گوشتی را تبدیل به کباب کنند. پس نباید انتظار داشته باشید که فقط کباب مرغ و گوساله یا گوسفند در فهرست کباب های محبوب باشد. ما ایرانیهای کبابدوست علاقهمند نیستیم. به دنیای غذاهای دریایی هم سر زدهایم و پای آنها را هم به غذاهای کبابی باز کردهایم. فیله کبابشده انواع ماهی ها مانند قزلآلا، ماهی سالمون و …، در واقع غذا سنتی و بومی و البته محبوب شمالیها است. شوید پلو با ماهی کبابی ترکیب خوشمزه ای که با تمام سلول ها حس چشایی شما بازی می کند.
میگو کباب را می توان غذایی محجور دانست که در میان انواع کباب ایرانی باب میل همه نیست. اما دنیای غذاهای ایرانی علاقمندان خود را نیز دارد. که عاشق دیدن میگو های روی آتش اند. البته طعم منحصر به فرد و ارزش بالای این ذای خوشمزه باعث شده است که ما این غذا را برای تست کردن همه افراد توصیه کنیم. در واقع می توان گفت که این غذا لذیذ تنها می تواند با تست شدن عشاق سینهچاک خود را بیابد.
قزلآلای رنگینکمان به خاطر ارزش غذایی بالا ، تیغ های بسیار کم و البته طعم خاصی که دارد در لیست خوشمزه ترین کباب های ایرانی قرار دارد. موضوع مهم درباره کبابماهی قزلآلای رنگینکمانی که علاوه طعم لذیذ آن باعث جایگاه ویژه آن در سفره غذایی خانوار ایرانی شده، سهولت دسترسی به آن در سراسر ایران است.
کباب سلطانی به عنوان یکی از غذا های سنتی و مشهور ایرانی با ظاهر و اسم و طعم اعیانی خود، یکی از کبابهای محبوب و پر طرفدار است. این نوع کباب مخلوطی لذیذ و خوشمزه از کبابهای برگ و کوبیده است. این نوع کباب خوشمزه در واقع یک غذای درباری و اعیانی است که کم کم به یک غذای بازاری تبدیل شده است.
ترشه کباب یا کباب ترش غذای محلی شمالی به خصوص استان گیلان محسوب می شود. در این نوع غذای لذیذ تکههای گوشت گوساله را در ترکیب پیاز خرد شده، آب انار ترش، مقدار کمی رب انار ترش، گردوی چرخشده و سبزی جات معطر محلی گیلان (چوچاق و جعفری) فلفل سیاه ، سیر و پیاز با تاثیر خوشمزه رب انار و نمک خوابانده و پس از اینکه مواد به خورد گوشت رفت، روی زغال چوب با حرارت ملایم طبخ می شود.
این کباب خوشمزه در سراتاسر دنیا طرفداران سینه چاک خود را دارد. در دستور پخت این غذای لذیذ به طور سنتی گوشت بره مورد استفاده قرار می گیرد. مواد لازم برای این نوع کباب شامل گوشت بره یا در برخی موارد قسمت فیله گوشت گوسفند یا گوساله، روغن زیتون، آب لیمو، نمک و فلفل است. گوشت با این مواد مخلوط می شود و یک شب در یخچال قرار داده می شود. تا هرچه بیشتر گوشت ترد و خوشمزه شود.کباب چنجه معمولاً با پلو، گوجه فرنگی کبابی و پیاز خام همراه است، اما گاهی کباب چنجه با نان سنگک و گوجه و فلفل در رستوران هم سرو می گردد.
کباب برگ نوعی از کبابهای پر طرفدار ایرانی است. نکته مهم در پخت یک کباب برگ ممتاز استفاده از گوشت نرم خم گوسفند یا مغز ران گوساله است. سرو آن با چلو است این نوع کباب خوشمزه برای بیشتر ایرانیها تداعی کننده خاطره از یک گشت و گذار خانوادگی است.
هنر و خلاقیت آشپزی در طبخ این نوع کباب خوشمزه نقش مهمی را دارد. این نوع کباب در جهان طرفداران خود را دارد. دستور پخت آن شامل ترکیب خوشمزه گوشت قرمز و گوشت سفید است. همراه با گوجه و فلفل کبابی سرو می شود.
روش پخت این کباب خوشمزه با انواع دیگر کباب تفاوت هایی دارد. با اینحال دستور پخت شیشلیک در شهرهای مختلف ایران، می تواند کاملا متفاوت باشد. کباب شیشلیک به طور سنتی از راسته گوسفند تهیه می شود. که غذا پر طرفدار در ایران و سایر کشور های اتحاد جماهیر شوری سابق محسوب می شود.
شیشلیک ممکن است یا به طور از کاملا قطعات گوشت تشکیل شود یا همراه با چربی یا یکی در میان با تکه های گوشت و چربی و یا حتی همراه با سبزیجاتی همچون: فلفل، پیاز و گوجه فرنگی به سیخ کشیده شود. اما در کل می توان گفت تمام اشکال شیشلیک بی شک خوشمزه است.
در کباب شیلیک اصلی ترین نکته در ترفند تهیه آن، مزه دار کردن دنده های گوسفند است. این کباب خوشمزه با اینکه کاملا معروف و تجملاتی است، اما با دست خورده میشود.
این کباب خوشمزه به دلیل ترفند های ظریفی که برای مزه دار شدن لازم است، کمتر در خانه سرو می شود. کباب برگ از جمله کباب هایی هست که در خانه کمتر تهیه می شود ولی به خاطر مزه ای که دارد اما جایگاه ویژه محبوبیت بالای را در بین کباب دوستان دارد.
خاستگاه این کباب لذیذ آذربایجان غربی است. اندازه این کباب لذیذ بسیار بزرگ تر از کباب کوبیده معمولی است. در خوردن این کباب خوشمزه باید رژیم را کنار بگذارید چرا که در تهیه آن از گوشت تازه و چربیدار گوسفند استفاده می شود.
به دلیل مواد اولیه یکی از گرانقیمت ترین انواع کباب بشمار می رود. کباب بره به عنوان یک غذای پر طرفدار مجلسی و البته کاملا فوق العاده معروف است.
یک نوع کباب خوشمزه است که با سیخ چوبی و گوشت راسته گوسفند تهیه می گردد.
تا این جا فقط از کباب خوشمزه و البته با ارزش بالای غذایی اسم بردیم. اما خوئک غذایی است که نباید سرو شود. سرو آن در رستوران ها کاملا غیر قانونی و باعث ایجاد بیماری است. خوئک نوعی کباب است که از چربی اطراف کبد گاو و گوسفند، لوزالمعده، خوشگوشت تیروئید دام تشکیل می شود.
بیشتر به عنوان غذایی که به عنوان میان وعده یا صبحانه سرو می شود، معروف است. طرفداران ویژه خود را دارد و سرشار از مواد مقوی است.
نوعی کباب خانگی محسوب می شود .
این کباب خوشمزه جز غذا های محلی محسوب می شود و به دلیل دارا بودن رگه های چربی لذیذی برای افراد با رژیم غذایی توصیه نمی شود.
کباب بختیاری
این کباب خوشمزه جز غذا های محلی چهرمحال بختیاری است و الیته دستور پختی مشابه کباب قفقازی دارد. برای تهیه آن از راسته گوسفندی، و سینه مرغ یا فیله ماهی استفاده میشود.
به دلیل شکل منحصر بفرد آن این اسم را دارد. هم با گوشت قرمز و هم با گوشت سفید پخته می شود.
در ادامه این مطلب سعی می کنم شما را انواع کباب های معروف تهران آشنا کنیم تا بر اساس سلیقه خودتان، پاتوق دیزی خوردنتان را پیدا کنید.
معمولا در صدر لیست کبابس های با کیفیت قرار می گیرد. این موضوع را تنها مدیون کیفیت بالای غذاهای خود است. البته نباید انتظار موسیقی زنده را در فضای آن داشته باشید. فضای آن مانند محلی که در آن قرار دارد مشابه کبابی بازار است. در منو غذایی خود همراه انواع کباب خوشمزه دیگر غذا های ایرانی را می توان یافت.
موسس آن یکی از بازار متمول بود. شاید باید این امر دلیل کیفیت بالای غذا و خدمات این رستوران دانست. موسیقی زنده در آن اجرا ندارد. فضای آن مانند یک مکان صمیمی و البته بازاری است. در منو غذایی خود همراه انواع کباب خوشمزه دیگر غذا های ایرانی را می توان یافت.
همانطور که گفتیم رستوران نایب، اولین کبابی ایران است. شاید باید طعم منحصر بفرد غذا های این رستوران مدیون تجربه طولانی دانست.فضای لوکس و معماری مدرن این کبابی البته گواه بر سابقه 120 ساله این رستوران را ندارد. موسیقی زنده در آن اجرا ندارد. در منو غذایی خود همراه انواع کباب خوشمزه دیگر غذا های ایرانی را می توان یافت.
موسیقی زنده در آن اجرا ندارد. پرس غذایی آن بر خلاف عادت این روز ها دیگر رستوران بسیار بزرگ است. سیستم مدیریتی آن کاملا خانوادگی است. معماری و فضای آن حال و هوای کبابی قدیم را دارد. شیشلیک های این رستوران معروف و پر طرفدار است. نکته جالب که می توان درباره رستوران شرف الاسلامی گفت این است که صاحب رستوران مسلم نیز در واقع یکی از پرسنل قدیمی این رستوران بوده است.
مانند بیشتر کبابی معروف و قدیمی اجرا موسیقی زنده ندارد. اگر بخواهید این رستوران بیابید باید از صف طولانی مردم برای ورود کمک بگیرید چرا که تابلو ندارد.
از آن دسته کبابی است که در وحله اول با کباب هایش معروف نه غذاهای دیگر ایرانی. کیفیت گوشت مورد استفاده در آن باعث طعم خاص کباب های این رستوران شده است. جوجه کباب های آن معروف است.
کباب لقمه و کباب برگ آن معروف است. درباره این رستوران می توان گفت که غذا عالی ، فضای نشستن خوب ، حتی چیدمان زیبا میز ها باعث شده که رفتن به این رستوران دلپذیر باشد.
شما در این رستوران می توانید انواع کباب با بهترین طعم را نوش جان کنید. این کبابی به حدی معروف است که اسمش به یک برند معتبر تبدیل شده است.
شاید محیط نسبتا ساده و بدون تجملاتی شما را به اشتباه بندازد اما چ کباب سرای منصور که یکی از اسم و رسم دارترین کبابی های تهران برای شکم بازها است. در این رستوران نان داغ کباب داغ سرو می شود. سابقه 50 ساله این رستوران تضمین کننده طعم بهشتی کباب ها آن است.
همانطور که گفته شد تعادای از خوشمزه ترین کباب ها، غذا بومی شمالی هستند. شاید برای همین باید انتظار طعم اصیل کباب را در این رستوران داشته باشیم. یکی از نکات جالب برای معروفیت این رستوران کباب های نیم متری آن است.
گل سر سبد منوی غذای رستوران حاج فضل الله گلپایگانی و پسران، کوبیده، جوجهها و چنجههای حاج فضل الله است. نکته جالب درباره این رستوران پخت غذا به صورت کامل در حضور مشتری است.
با اینکه اسم این رستوران چلو کبابی جوان است، اما این رستوران در سال ۱۳۳۰ افتتاح شده است. معماری این رستوران با مرور زمان کمی امروزیتر شده و حال و هوای کبابیهای خیلی قدیمی را ندارد. اما طعم کباب ها آن اصالتی قدیمی و لذیذ دارد.
با اینکه در منطقه شمال تهران واقع شده است، اما کبابی اطمینان تجریش همانند رستورانهای قدیمی، چندین و چند میز را کنار هم به صورت موازی چیده است. نکته اصلی در این کبابی طعم عالی کباب است که به سادگی از ذهن هر کسی بیرون نمی رود.
از دیگر کبابی های معروف که در آنها می توان شاهد اجرای زنده موسیقی همراه با یک غذای لذیذ در یک مکان نوستالوزیک باشیم